Zitat
Remuntada amb un Messi històric (1-2)Jordi Clos

Un Barça molt efectiu ha guanyat a Santander un partit força travat. El líder ha capgirat un penal transformat per Zigic amb dues dianes de Leo Messi, que s’ha convertit així en l’autor del gol 5.000 del club a la Lliga.

El líder ha saldat la difícil visita al Nuevo Sardinero amb un 1-2 que amplia a nou la ratxa de victòries consecutives a domicili en Lliga. En un duel amb poques ocasions de gol, s’ha avançat el Racing amb un penal transformat per Zigic. El Barça ha reaccionat amb decisió i Messi –que havia estat suplent- ha sentenciat amb dues dianes providencials, la segona d’elles memorable per la bellesa i per ser la 5.000 de la història de l’entitat en Lliga.

Un mur difícil de superar

El Barça ha pogut comprovar perquè la defensa del Racing és una de les més sòlides del campionat. Tot i controlar el joc, en tot el primer temps, el conjunt màxim golejador del campionat només ha disparat tres cops a porteria mitjançant llançaments de falta desviats d’Alves (min 19), Márquez (min 28) i Xavi (min 41).

Avisos de Pereira

L’ocasió més clara dels 45 minuts inicials l’ha disposat el racinguista Jonathan Pereira quan s’ha escapat per velocitat dels centrals blaugrana i el seu xut, desviat per Valdés, ha tocat al pal (min 11). El menut davanter es tornaria a trobar amb el porter blaugrana poc abans del descans després de marxar de Márquez. A part d’aquestes dues accions, el Barça contrarestava bé les dues armes principals del rival en atac: la rapidesa de Pereira i l’alçada de Zigic.

Al davant, però, al líder li faltava profunditat i decisió. El perill arribava principalment des de la banda d’Henry, però les centrades del francès no trobaven rematador.

S’avança el Racing

El segon acte ha tingut un inici idèntic a l’anterior: novament el Barça semblava fer-se amb el domini, encara que la primera ocasió l’ha tingut el Racing. Ha estat al minut 55. Márquez ha comès penal sobre Pereira i la pena màxima l’ha transformat Zigic, enganyant Valdés. Pep Guardiola ha respost donant entrada Leo Messi per Busquets.

Messi, providencial

Amb l’argentí, l’equip ha avançat la zona d’actuació i només ha tardat deu minuts en igualar: una excel•lent centrada d’Henry l’ha pentinat Xavi al travesser i el rebuig l’ha impulsat Messi al fons de la xarxa. Inconformista amb l’empat, el Barça ha anat a buscar a la victòria amb ímpetu i l’ha trobat amb una diana genial de Messi, que s’ha emportat la pilota amb el pit com un coet i l’ha creuat amb la dreta lluny de l’abast de Toño. Ha estat un gol valuosíssim i inoblidable, ja que era el 5000 del club a la història de la Lliga.

L’1-2 ha deixat gelat el Racing, sense forces davant d’un Barça que ha finalitzat amb nou per les expulsions de Márquez i Piqué. El triomf manté el quadre culer al capdavant de la classificació amb dotze punts d’avantatge sobre el segon.

So Fusi, hast mir ja gestern angeboten was aus dem spanischen zu übersetzen. Dann mal ran an die Buletten droh